06.03.2013

Najlepsze ciasto na świecie - z owsianką i owocami leśnymi

Czas na kolejny przepis z mojego imprezowego stołu - najlepsze ciasto na świecie. Pierwszy raz zrobiła mi je koleżanka (zjadłam połowę blachy :D) i wiedziałam, że będzie stałym gościem i u mnie.

Przepis pochodzi stąd. Ja zamiast zwykłej mąki dałam pełnoziarnistą (do chleba z Lubelli Pełne Ziarno), cukru białego cukier trzcinowy a bułki tartej trzy łyżki płatków owsianych. Mrożone owoce leśne znalazłam w Kauflandzie.


Ciasto prezentowało się tak:





Polecam spróbować tego ciasta, to mój zdecydowany faworyt :)

19 komentarzy :

  1. ooo matko, zdecydowanie miłość od pierwszego wejrzenia, muszę je zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany:) super musiało być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda genialnie! Zapiszę sobie przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmm , szkoda ,ze nie ma zdjecia przekroju :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest, ale niewyciągnięte. Po pokrojeniu nie miałam już czasu robić :( Jak będę piekła następnym razem, to wrzucę zdjątko na instagram, także obserwuj ;))

      Usuń
  6. Bardzo smacznie wygląda i zdrowo! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm właśnie oblizuje się przed minotorem..

    OdpowiedzUsuń
  8. Piekłaś je w tym naczyniu? To żaroodporne ? Nadaje się to w ogóle do tego? Bo nigdy nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Nie mam odpowiedniej foremki, więc piekłam w naczyniu żaroodpornym. Uciekło się całkiem dobrze, tylko na początku warto postawić na niższej półce, bo szkło wolno się rozgrzewa.

      Usuń
  9. Mogła by pani podac swoj nr gg poniewaz mam prywatna sprawe???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam gg, na stronie podane są dwa maile i mam też fan page na Facebooku, żeby ułatwić kontakt.

      Usuń

Każdy komentarz jest dla mnie cenny, dziękuję!