08.05.2014

Banalna sałatka z trzech składników


Mam tak ograniczone menu, że już niemal staję na głowię aby w kółko nie jeść tego samego. Dzisiaj pokażę Wam moją ostatnią kreatywną i mega szybką sałatkę. Możecie ją zrobić gdy brakuje Wam pomysłów albo zapomnieliście kupić warzyw.



Składniki:
- sałata (najlepiej roszponka),
- boczek lub szynka szwarcwaldzka/crudo (70 - 100g),
- suszone pomidory.

Szynkę podpiekamy w piekarniku w 150 - 200 stopniach aż będzie chrupiąca. W tym czasie myjemy sałatę i kroimy w paski pomidory. Szynkę po upieczeniu łamiemy/kroimy na cząstki. Ja do tego dodałam oliwę z oliwek i ocet balsamiczny i to połączenie Wam najbardziej polecam. :)

Smacznego!

17 komentarzy :

  1. Takie sałatki to ja lubię,szybko,zdrowo i smacznie:)

    A szynka szwarcwaldzka/crudo to ostatnio mój ulubieniec:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm, prosty przepis, wygląda bardzo smacznie - muszę zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nebeskaa Natalia8 maja 2014 19:53

    proste i smaczne :) takie właśnie przepisy lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój faworyt w ostatnich dniach :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moja wersja byłaby bez szynki, ale z podwójną porcją suszonych pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja zamiast szynki dałabym prażone pestki słonecznika <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Paulina Hurija Ciesielska8 maja 2014 21:28

    Taką wersję mogę spróbować. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. ze slonecznikiem tez moge ;)) z boczkiem nie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. fajny przepis :) jak zjem do końca grecką to zrobię właśnie tą, tylko że zamiast boczku dodam pestki slonecznika wlasnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. O, to jest to, sałatka idealna!

    OdpowiedzUsuń
  12. a Tobie wolno Psiankowate? no i jakich używasz tych suszonych pomidorów , jakich nie sprawdzalam patrzac na skład to mają jakieś chemiczne dodatki

    OdpowiedzUsuń
  13. Kilka wolno :) Suszone pomidory z Rossmanna, skład jak złoto :)

    OdpowiedzUsuń
  14. jak już będzie mi wolno to chętnie taką sałatkę sobie zrobię :D

    OdpowiedzUsuń
  15. szynkę można też wrzucić na teflonową patelnię- szybciej będzie chrupiąca, no i mniej prądu pójdzie :) ja tak często robię :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz jest dla mnie cenny, dziękuję!