10.01.2013

Gosia in the kitchen - pieczony pstrąg

Zapytałam Was wczoraj na Facebooku czy wolicie jako pierwszy przepis na pieczonego pstrąga czy sałatkę z łososia... Niestety był remis w głosach, więc decyduję ja, że będzie pstrąg ;)

Potrzebujemy:
- wędzonego pstrąga z pieprzem z Biedronki,
- pół czerwonej cebuli,
- 5 suszonych pomidorów w oleju,
- majeranek (ja miałam suszony),
- sezam.

Do naczynia żaroodpornego wkładamy pstrąga, pociętą w paski cebulę i połówki pomidorów. Posypujemy majerankiem i sezamem, polewamy dwoma łyżkami oleju z pomidorów. Pieczemy w piekarniku w 175 stopniach przez 15 minut. Łatwe nie? :D


Ja jadłam go z sałatką z pomidorem, kukurydzą, cebulą, awokado, oliwą z oliwek i octem balsamicznym.


Dajcie znać, czy smakowało :)

18 komentarzy :

  1. ooo kurczę wygląda bardzo smakowicie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. a tak w ogóle rybki w biedronce są nadzwyczaj dobre:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rybki w biedronce i nie tylko są nadzwyczaj dobre :)

      Usuń
  3. Potrzebujesz lepszych zdjec

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skąd znasz moje potrzeby?

      Usuń
    2. zawsze znajda sie hejterzy -.-

      Usuń
    3. Ciekawe tylko, czemu zawsze anonimowi...?

      Usuń
    4. Kto powiedzial ze hejterzy ;)

      Usuń
  4. O tej porze takie rzeczy wrzucać ;P Dobrze, że jestem przed kolacją :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ahaha ja właśnie zabieram się za burpees :D

      Usuń
    2. A ja najpierw robiłam burpees, a potem jadłam :D

      Usuń
  5. Ten przepis wygląda świetnie, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz jest dla mnie cenny, dziękuję!