25.10.2012

Gosia in the kitchen - quick lunch

Wczoraj byłam dwanaście godzin poza domem. Rano zorientowałam się, że powinnam zjeść jakiś obiad, a nie mam czasu na jedzenie na mieście. Popatrzyłam do lodówki, co mam i wyszedł mi całkiem przyjemny "lunch na wynos".

Potrzebujemy:
2-4 kromki chleba żytniego,
1 sznycel z indyka,
30-60g mielonego twarogu (mój jest półtłusty),
przyprawę do grilla,
szczypiorek,
ew. pomidorki koktajlowe.




Indyka smażymy bez tłuszczu. Chleb smarujemy twarogiem i posypujemy przyprawą (ewentualnie dosalamy). Na kanapkę kładziemy indyka i posypujemy szczypiorkiem. Tak wyglądały moje dzisiejsze kanapki. Żeby wczoraj je za sobą zabrać każdą z nich przykryłam kromką chleba też posmarowaną twarogiem (dlatego podałam te 4 kromki i 60g twarogu w składnikach).




Ja zajadam to z pomidorkami, bo kanapki są ciut suche.

Wartości dla porcji ze zdjęcia:
275 kcal,
28g białka,
4g tłuszczu,
40g węglowodanów.

Po dodaniu kromek na wierzch kaloryczność będzie wynosiła około 450kcal.

5 komentarzy :

  1. ja jakos nie potrafie sie znalezc w polaczeniu twarogu z miesem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To polecam czekać na następny przepis :)

      Usuń
  2. Gosia no gdzie uciekłaś ? Jest propozycja żeby wybrać się na kawę lub herbatę. Ja, Ty i Niebieska. Będziemy opracowywać plan przejęcia władzy nad światem ;) Wchodzisz w to ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oglądam kuchenne rewolucje :D No jacha, że bym poszła!! Gdzie i kiedy? :))

      Usuń

Każdy komentarz jest dla mnie cenny, dziękuję!